30 år med Kiss On My List

Kommentarer slået fra

Okay, jeg ved godt, at det senere blev ret hipt at gøre grin med Hall & Oates, men først i 80′erne definerede duoen blue-eyed soul tilsat John Oates’ fine guitarspil.

I denne uge for 30 år toppede de den amerikanske HOT 100 med deres egen ‘Kiss On My List’. De havde været deroppe en gang tidligere, med ‘Rich Girl’, i 1977. Siden havde de haft det svært, ikke mindst med anmelderne, som ikke brød sig om deres image og alt for ubeskedne ambitioner.

Hall & Oates ville gerne ramme lyden af New York. Derfor indspillede de ‘Kiss On My List’ der, men den blev faktisk skrevet i LA, af Daryl Hall sammen med Janna Allen, lillesøsteren til hans kæreste Sara (som selv fik en Hall & Oates-sang opkaldt efter sig).

Mange hørte i øvrigt titlen som ‘Kiss On My Lips’, og endnu flere blev kysset til den sang det forår, selv om sangen faktisk handler om, at et kys ikke er det eneste, der tæller på sangerens liste. Og singlesuccesen fik albummet Voices til at sælge til platin og det var mange plader – dengang.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top