50 år siden Mersey Beat fik navn

Kommentarer slået fra

I dag er det 50 år siden fanbladet Mersey Beat for første gang så dagens lys i Liverpool. Bladets stifter var Bill Harry, studerende ved Liverpool College of Art. Der hang han ud med folk som Stu Sutcliffe og John Lennon. Og han sad på barselsgangen, da The Beatles døbte sig selv The Beetles.

Forsiden af det første nummer prydes, som man måske kan se, ikke af John Lennon, men af dennes store idol, Gene Vincent. På side 2 derimod finder man artiklen ‘Being A Short Diversion on the Dubious Origins of Beatles, Translated From the John Lennon.’ En slags fiktiv biografi over et band, der hedder The Beatles eller deromkring.

Mersey Beat var en uafhængig publikation, mens dens forbindelse til Brian Epstein og hans musikforretning havde, set med nutidens øjne, nok ikke holdt til en inspektion af Journalistpolitiet.

Du kan læse mere om bladet og dets stifter her. Og se eksempler på artiklerne her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top