A.G. med oksemørbrad og laks

4 Comments

Det vil sikkert være en del af denne blogs læsere bekendt, at Peter A.G. Nielsen snart tager på en månedlang turne, han kalder ‘Det scene show’. For første gang uden Gnags. Turneen hedder det samme som hans første soloalbum siden 1997, og vil vise hidtil ukendte sider af det sansende menneske, der er grunden til, at Gud puttede brus i danskvand.

Mindre kendt er det nok, at man undervejs på turneen visse steder kan varme op til A.G. ved at indtage sin aftensmad på spillestedet. Så vidt Midt i en beattids markedsresearcher har erfaret, står menuen dog ingen steder på hverken underlige fisk eller vilde kaniner.

Derimod kan man i Holbæk som forret til koncerten indtage varmrøget laks, efterfulgt af helstegt oksemørbrad. Pris 400 kr. inklusive moms og musik. Vi er lidt langt fra jordhuga og mikromakro.

Samme spillested, Sidesporet, serverer også til andre koncerter. Og menuerne kan man sagtens lægge noget symbolik i. Hvis man vil.  F.eks. er Rasmus Nøhr ugen efter gastronomisk lige røget en crû ned. Der er nemlig kun svinemørbrad. Og det, der så bliver tilovers af den, bliver røget og serveret, når udkantsdanskeren Rasmus Lyberth kommer til byen.

Derimod er det ret passende, at Billy Cross, Mik Schack og Flemming Ostermann akkompagneres af chilimarineret laks, ja, måske har de selv hjemmelavet den. Flemming ‘Bamse’ Jørgensen står på en eller anden måde også godt til nakkefilet. Mens jeg nok skal vare mig for at tolke på, hvorfor menuen lige står på stegt unghanebryst, når Rugsted & Kreutzfeldt spiller 20. april.

Op til koncertturneen med A.G. kan det i øvrigt anbefales at kigge i hans ‘opskriftsamling’, den generøse Fra balkonen drysser alle Peter A.G.’s sange 1966-2008 på Forlaget Per Kofod. Samt (gen)høre Solo, hans alt for oversete album fra 1997.

Illustration: Ukrediteret pr-foto herfra.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

4 Comments

  1. comment-avatar
    capac7. december 2010 - 14:35

    Så er der vel kun at tilføje: Velbekomme!

  2. comment-avatar
    Torben Bille7. december 2010 - 15:55

    @capac: Det må være det, der hedder rockkost. Nu skal jeg nok stoppe…

  3. comment-avatar
    capac7. december 2010 - 15:56

    Ja, jeg forsøger også at holde mig i skindet…

  4. comment-avatar
    Chopstick7. december 2010 - 18:58

    Gnastronomi bliver der i hvert fald ikke tale om for AG’s vedkommende, men man har dog lov at håbe på multikulturelle cross-over snacks, når trioen gæster sidesporet. Til gengæld vil der næppe være første eller anden generations holbækfisk tilstede ved de to Rasmus’ers eller AGF’erens taffelmusik. Schade, for i hvert fald den ene Rasmus er i stand til at ta’ fat, så det rykker – i den danske selvforståelse.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne [...]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, [...]

Back to Top