Advarede Dylan om Marsmænd?

Kommentarer slået fra

Det der med at grave i de kendtes affald er ikke opfundet af Ekstra Bladet. I en del år havde Dylans skraldespande jævnligt besøg af forfatteren og den politiske aktivist A.J. Weberman. Han så sig selv som grundforsker i den særlige videnskab, han benævnte Dylanologi. Siden udvidede han begrebet til garbology og brugte metoden over for bl.a. Norman Mailer.

I dag for 40 år siden analyserede han Dylan-albummet New Morning, som var udkommet samme efterår. Og gav fornyet håb til Dylan-fans, som havde været ved at fortvivle over albummet Self Portrait, som udkom tidligere det år.

Weberman skriver 24. december 1970 i Rolling Stone om ‘If Dogs Run Free’, at “the words are well-articulated and easy to understand until Bob sings ‘oh winds which rush my tail to thee solglet me tone de’”. Og kommer så med denne afsløring: “when the last five unintelligible syllables are played backward at a slightly slower speed, one distinctly hears, ‘if Mars invades us’.”

Den tolkning fik gang i chillummerne julen over. Eneste problem var og er sådan set, at Dylan synger:

Oh, winds which rush my tale to thee
So it may flow and be

Bob Dylan selv kommer indgående ind på New Morning i et af de centrale kapitler i Chronicles. Han nævner dog hverken A.J. Weberman eller andre små (grønne) mænd.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top