Alle elsked’ Debbie

2 Comments

Debbie Gibson, som fylder 40 i dag, var idol for de piger, der syntes Madonna var for gammel og sexet. I slutningen af 80’erne var Gibson ikke til at komme uden om på de amerikanske hitlister. Hun var endnu ikke fyldt atten, fotogen og opnåelig som naboens pige, og hun benyttede sig ikke af hitfabrikanter, men skrev sin egen lydefri pop, både til dansesko og til bagsædepetting.

I juni 1988, den sommer hun afsluttede high school, skubbede hun med ’Foolish Beat’ Rick Astley ned fra førstepladsen. Det kom ikke som den store overraskelse i hendes familie.

Debbies første instrument var en ukulele, som blev udskiftet klassisk klaver. Som femårig vandt hun en konkurrence for sin udlægning af ’Für Elise’, og kom i børnekoret på Metropolitan Operaen. Samtidig blev hun statist i ’Ghostbusters’ og var med i tv-reklamer for hamburgere.

I konfirmationsgave fik hun en Casio-synthesizer. Året før havde hun vundet en sangskrivningskonkurrence, så det forekom naturligt at hun fik sin egen manager. Han satte hende i lære som sangskriver. Hun fik et club-hit med ’Only In My Dreams’, som blev fulgt af debutalbummet ’Out Of The Blue’ i 1988.

Året efter kom ’Electric Youth’ med balladen ’Lost In Your Eyes’, som også blev nummer et. Derefter klingede det af. Så meget mere var der heller ikke i den Casio.

Til gengæld fik hun som Eponine i Broadway-opsætningen af ’Les Miserables’ i 1992 åbnet et nyt kapitel i karrieren. Hun har spillet med i ’Grease’, ’Funny Girl’ samt været Sally Bowles i en nyopsætning af ’Cabaret’ og medvirket i forglemmelige film sideløbende med udsendelse af lidt mere voksne cd’er, som dog ikke har forandret hverken verden eller hitlistehierarkiet, selv om hun heroisk, men forgæves har forsøgt at ændre sin status som hende, det evigt forhenværende teenageidol.

Se mere her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    Chopstick31. august 2010 - 16:44

    Ah, det lunede. Ovenpå Elvis, Springsteen og 2 x Beatles var det godt at blive opdateret med nyheder af den seriøse slags.

  2. comment-avatar
    Torben1. september 2010 - 08:11

    Vi tænker på læserne her på bloggen:-)

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top