Andrew Jensen tjekker ud fra P3

Kommentarer slået fra

To every thing there’s a season, sang The Byrds engang. De har mig bekendt aldrig været placeret på Tjeklisten, som nu – om jeg så må sige – tjekker ud som fast weekend-holdepunkt på P3. Efter 16 sæsoner og 764 lister og mere end 3.000 store og små hits. Sidste program sendes søndag 28. marts. For sidste gang bestyret af Andrew Jensen, en af landets kendteste radiostemmer og en af de mindst sete radioværter overhovedet. Det har altid været med vilje. Andrew er en bestemt, men beskeden herre, som synes, musikken er vigtigere end værten, og den slags mennesker har jo trange tider nu om dage.

I min tid på P3 var Andrew allerede veteran, og absolut del af det, der blev kaldt musikpolitiet. Det vil han fortsat være, når han rykker over som aftenvært på P4, i hvis musikredaktion han allerede sidder.

Tjeklisten har, netop fordi den var baseret på lyttervalg, altid fungeret som et korrektiv, hvis de skiftende playlistudvalg havde det med at vælge lidt for perifere musikstykker i kategorien ‘indie mig her og indie mig der’.

Andrew Jensen bliver ikke afløst. Det vil også være umuligt. I stedet lancerer P3 10. april et nyt lørdagsprogram Musiksystemet, bestyret af Nicholas Kawamura. Programmet vil også være listebaseret, men som Kawamura siger i en pressemeddelelse: “Vi vil gerne skabe noget overblik, præsentere lytterne for noget ny musik og selvfølgelig også udfordre og underholde undervejs.” Det vil man gøre ved både at have en brugerbestemt hitliste, men også præsentere lister fra udlandet og få kunstnere til at sammensætte deres egne liste samt give overblik over “de fedeste gratis downloads”.

Det får mig af en eller anden grund til at mindes, da Frank Zappa af Rolling Stone’s Book of Rocklists blev bedt om at liste sine yndlingsanmeldere.
Listen så sådan ud:

1.

2.

3.

4.

5.

I øvrigt er der aktuelle hitlister andre steder (man skal bare selv synge til). F.eks. de officielle danske på hitlisten.nu og de amerikanske i Billboard. Skulle man få lyst til at mindes Tjeklisten gennem tiden, kan man altid få fat i Andrew Jensens (og Jan Poulsens) bog.

Pressefoto: DR

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top