Beatles går efter musikpirater

Kommentarer slået fra

Forleden måtte amerikanske pladeselskaber som måske bekendt sande, at der er grænser for, hvor mange penge man kan forlange musikpirater idømt i erstatningskrav. 75 billioner dollars var lige i overkanten. Til gengæld rapporterer BBC nu, at sitet bluebeat.com netop er blevet idømt en bod på 1 mio. dollars for ulovligt at streame Beatles-numre.

Ejeren af sitet, Hank Risan, har ellers gennem hele forløbet fastholdt, at han ikke gjorde noget ulovligt. Han har fortalt, at den teknik, han anvender, kaldes psycho acoustic simulation. Han streamede musikken via cd’er, han har indkøbt, og solgte dem videre for 25 cent pr. sang. Coldplay og Radiohead var også blandt hælervarerne på hans hylder.

Dommeren faldt ikke for de psycho-akustiske argumenter. Hun beskrev Risans metode som et andet ord for “obskurt og udefinerbart pseudo-videnskabeligt sprog, der prøver at sno sig uden om det, vi andre kalder sampling.”

Risan og hans advokat betragter afgørelsen som en halv sejr. De sagsøgende pladeselskaber fik nemlig kun en brøkdel af det beløb, de havde krævet.

67.000 Beatles-skæringer nåede man at distribuere.

Bluebeat holder stadig åben under mottoet “create, share and listen to playlists of your favorite music.”

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top