Beatles-svanesang genoplivet

Kommentarer slået fra

Nu skal det jo ikke gå til i The Beatles her på bloggen, men musikmagasinet Mojo fortjener hædrende omtale for endnu et nyt kapitel i den føljeton af genfortolkninger af Beatles-album, som de har haft gang i et stykke tid som gratis cd-tilskud til det trykte ord.

I det netop udkomne nummer har de ikke kunnet ladet Let It Be være, men genfortæller historien om Beatlernes svanesang. Altid interessant læsning, men nok så interessant er den medfølgende cd Let It Be Revisited, en slags kommentar til den såkaldte Naked-version, den Phil Spector-allergiske Paul McCartney lod udforme for nogle år siden.

Mojo-cd’en rummer 12 numre, og man er igen langt fra den flinke fortolkning, der har præget nogle af de tilsvarende projekter på dansk, Sebastian-pladen rinder mig i hu.

Medvirkende er bl.a. James Apollo, John Grant, de dragende The Amorphous Androgynous, Wilko Johnson, Judy Collins med en lidt for grådlabil Long and winding road og Beth Orton med en vidunderlig I Me Mine kombineret med Dig It og såmænd stemmen bag Dr. Hook, Dennis Locorriere, der tager Dig A Pony i besiddelse – så jo, modsætninger mødes og mærkelig og mærkelig smuk musik mødes. 40 år efter.

Cd’en fås også som vinyl, hvad ellers?

Det nye nummer af Mojo rummer også et læseværdigt og ikke alt for klynkende interview med McCartney om den hårde, drukfældige tid lige efter The Beatles.

Se mere her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top