Beefheart i Library of Congress

Kommentarer slået fra

Herhjemme har vi, som måske bekendt, såkaldt pligtaflevering af bl.a. cd’er og bøger som en slags garanti for, at eftertiden ikke slipper for at opleve vore guldkorn. Det har man naturligvis ikke i det liberalistiske, uregulerede USA. Derovre har man Library of Congress, som både er et forskningsbibliotek, en registrant (omkring 150 mio. udgivelser er noteret) og en slags officiel kulturkanon.

I den sidste egenskab indlemmer biblioteket årligt værker af “kulturel, æstetisk og historisk signifikans”, som det hedder.

I dag er det blevet meddelt, at nye på hylderne bliver plader med bl.a. Captain Beefheart (Trout Mask Replica), Tammy Wynette (‘Stand By Your Man’), Steely Dan (Aja), De La Soul (3 feet high and rising), Al Green samt musik af Professor Longhair, Blind Willie Johnson og Henry Mancini.

Jo, amerikanerne er pluralister. Library of Congress udsteder kun lånerkort til forskere.

Illustration: Læsesalen i Library of Congress, Washington D.C.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top