Beyoncé fylder en del

Kommentarer slået fra

beyonce

Mens den danske pladebranche har sat Danish Music Awards on hold og regner med at lade dem genopstå næste efterår (forhåbentlig med landsdækkende tv-dækning og tilsvarende mere seervenlig produktion), kører det amerikanske Grammy-cirkus på 52. år.

Onsdag aften, amerikansk tid, blev årets nomineringer offentliggjort (naturligvis direkte på landsdækkende tv, bare til DR og TV2′s orientering). Traditionen tro var der nu ikke mange overraskelser, hvilket, ikke overraskende, fik kritikerne til at hvæsse penneneBeyoncé er nomineret ti gange, den blonde nye countrybombe Taylor Swift kan modtage en Grammy otte gange og Black Eyed Peas, Kanye West og Maxwell kan i bedste fald gå seks gange op på podiet den 31. januar, når statuetterne uddeles.

Andre nominerede er Bruce SpringsteenDave Matthews Band, Lady Gaga og Kings of Leon. Og Bob Dylan er blandt de nominerede i kategorien “best solo rock vocal performance”. Derimod mangler en sangerinde som Whitney Houston. Hendes på mange måder meget tilfredsstillende comeback-album udkom nemlig så sent, 31. august, at det ikke kvalificerer sig til en Grammy-nominering denne gang. Og næste år er det nok glemt. Men debatten om forbigåelsen kører på højtryk derude.

En komplet liste over de nominerede findes her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top