Bloody news breaker bedst

Kommentarer slået fra

Så løb lemmingerne amok igen.

B.T.’s ikke ganske uegennyttige afdækning af aspekter af Henriette Kjærs privatliv fik reporterne til at gå i selvsving. Déjà vu-scenerne, da ofret løb spidsrod på vej til gruppemøde, lignede en ufrivillig parodi på journalistik. Tydeligst i mængden skilte den TV2-reporter sig ud, der indigneret udbad sig Kjærs forklaring til dem, han patroniserende kaldte hendes »kernevælgere.« Forgæves.

Faktisk synes jeg, hun udviste ikke så lidt værdighed ved at afvise at stille op til et pressemøde. Det frustrerede synligt journalisterne. Og deres bagland, som fråder, når nyheder ikke bare bliver breaking, men bloody.

Det kan da ikke bare slutte her, må de have sagt til sig selv på TV2 News. Den kanal er bl.a. kendt for minutiøst ikke alene at vise, at de kongelige piller næse, men også fortælle, at om lidt vil de måske gøre det igen. Og så få nogen til at kloge sig på, hvornår og hvorfor det vil ske.

Der var derfor en benhård logik i, at man havde en reporter foran Henriette Kjærs bolig for at fortælle en ikke-historie. Det er ikke til at sige, hvad der gik gennem hans hoved, da han forsøgte sig som persienneløfter. Der er ingen hjemme, konstaterede han. Enig.

Jeg skammede mig på standens vegne.

Det gjorde chefredaktør Troels Mylenberg også, da han – ret skal være ret – i News skosede kanalen for at bidrage til »festen« med netop sådan et indslag. Der må være noget vigtigere at dække end en lukket hoveddør.

Samme aften gik dørene som vanligt op i Liebhaverne, TV2’s livsstilsporno for dagdrømmende fattigrøve og højindkomstfattige. Hvis de så med hjemme hos Henriette Kjær, kunne de finde trøst i ejendomsmægler Jan Fogs ord om, at »jeg tror helt klart, at krisen er stoppet.«

Han sigtede dog hverken til krisen i Christiansborg-journalistikken eller hos De Konservative.

Denne tv-anmeldelse kan også læses i dagens Politiken

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top