Bob både på besøg og i ny bog

1 Comment

På sin Never Ending Tour mellemlander Bob Dylan i Odense og Den Fynske Landsby den 27. juni. Selv om hans besøg på vore breddegrader ikke længere har samme nyhedsskvalitet som da han spillede i Gøteborg i 1978, er Onkel Bob dog stadig en togrejse værd – også selv om der sikkert ikke bliver sat særtog ind.

Frem og tilbage over det ene eller det andet bælt kan man så læse i en ny bog om ham, som Gyldendal udsender sammenfaldende med hans 70 års dag måneden før.

Der er tale om en dansk oversættelse af Daniel Mark Epsteins endnu ikke udkomne The Ballad of Bob Dylan.

På dansk får den titlen Balladen om Bob Dylan. Bogen er oversat af Anders Juel Michelsen, og jeg har i al beskedenhed redigeret den danske version af bogen, som er en kaleidoskopisk journalistisk beretning om Dylans vej fra Hibbing til resten af verden og retur. Skrevet af en mand, der både har styr på musikken og på minderne og som ikke forfalder til ‘alt var bedre i gamle dage’-nostalgi.

Som tidligere sagt: We’ll Bob till we drop.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

 1. comment-avatar
  Poul Christensen16. maj 2011 - 15:13

  kære Torben Bille
  Jeg er autografsamler med mere end 4000 AUTOGRAFER Mon du kan hjælpe mig med en mail-adresse til Bob Dylan
  Jeg vil også være glad, hvis du vil sende mig din autograf

  de venligste hilsener

  Poul Christensen
  Søstrupvej 7
  4300 Holbæk

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top