Bono ‘liker’ Facebook

1 Comment

Joakim von And har som bekendt forlængst taget mødommen på rockmusikken. Og fordi man har et idealistisk gen, behøver man jo ikke nødvendigvis skrue ned for sit kapitalistiske ditto.

Det er Bono og resten af U2 et godt eksempel på.

Gruppen havde ved sidste tælling 6,6 mio. registrerede Facebook-fans. Men engagementet i det sociale netværk og det ugennyttige ønske om at nå så mange som muligt slutter ikke der.

Ifølge theeword ejer Bonos investeringsfond Elevation Partners nu 1,5 procent af Facebook. Det lyder måske ikke af meget, men omsat til dollars svarer det til 750 mio.

Elevation Partners råder p.t. over en samlet risikovillig kapital på 1,9 milliarder dollars.

Sidste år blev Bono ellers af 24/7 Wall St. kaldt USA’s dårligste investor, fordi han til det sidste stod til et giganttab for sine investeringer i smartphonefirmaet Palm. Dette endte så med at blive solgt lukrativt, så Bono alligevel fik, hvad han ledte efter. Om jeg så må sige.

It’s only rock ‘n’ roll…

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top