Breinholts tanketomhed

2 Comments

At dømme efter forskræppet har vi været spændte, undskyld: megaspændte, før anden sæson af Anders Breinholts Natholdet. Selv havde han glædet sig »umanerligt«. Det skorter ikke på imødekommenhed i programmet, hvor værten krammer og siger »tak, min ven« til gæsten, den altid flinke Anders W. Berthelsen.

Hvorfor det netop var ham var lige så svært at sige som at se, hvad ”Natholdet” har brugt pausen på. Det er et uambitiøst koncept, som handler om at causere og fnise lidt over de mere eller mindre ufrivillige tv-mærkværdigheder, der er gået hen over skærmen siden sidst. Nogen original ide anes ikke. Man forlader sig totalt på værtens gennemslagskraft, og de er der åbenbart derude, de, der synes Anders Lund Madsen er for skrap kost.

Breinholt giver den som den finurlige fætter, der rister den verden, han selv er afhængig af, under en stille, ironiserende ild. Brandfaren er ikke overhængende. Mest seriøse tilløb til mediekritik var, da han konstaterede, at »der er rigtig meget kort nyt derude.«

Og det mest lattervækkende var, da gæst og vært filosoferede over sms-forkortelserne på X-Factor-deltagerne. Hvor kunne det kunne være sjovt, hvis Bab og Pat kom i finalen. Så sjovt!

Det skulle det også forestille at være, da Breinholt elaborerede på en historie fra Go’ Morgen Danmark – indavl er in i de kredse – om en dansker, der efterlyste en norsk kvinde, der havde varmet hans hjerte. Nu ville han nå hende via tv.

I forvejen en historie på kanten til udnyttelse af en hverdagsskæbne. Oveni havde Natholdet ”fundet” kvinden, som i en fingeret videohilsen bad fyren glemme alt om at få hendes navn med hvad deraf kunne følge. Det grinede de igennem over i studiet.

Respektløshed er godt, men at pisse på andres følelser for at udløse et billigt grin, er for sølle. Indslaget illustrerede programmets selvtilstrækkelighed.

Indholdstomhed er en ting. Tanketomhed noget helt andet.

Denne tv-anmeldelse står også at læse i dagens Politiken.

PR-foto fra TV2

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    Peter Jakobsen24. februar 2011 - 10:25

    Kære Torben,

    Man kan jo være enig eller uenig med dig, helt fair.
    Men det jeg ikke helt forstår er: Hvorfor anmelder du altid det samme som Henrik Palle, som er tv redaktør på politiken, ET halvt år senere end Palle og du skriver så præcis det samme da i deler samme holdning?
    Jeg skulle måske rette mit spørgsmål til jeres redaktionschef på Politiken i stedet.
    Jeg er klar over det var sæson start på ovenstående program. Men Treo tilgangen om man så må sige, til netop dette program syntes at være tilbagevendende og begynder at ligne Ekstra Bladets bagside, når de “7 sure” gamle mænd skriver.

    tror Tv2 og Natholdet har brugt en eller anden payoff, ” tilbage med fuldstændig det samme” i forbindelse med deres start. Det kunne sådan set også godt passe på din anmeldelse. Når det nu er en replika af din tv redakørs anmeldelse.

    Med venlig hilsen en seer af Natholdet & Politiken
    Peter

  2. comment-avatar
    Torben24. februar 2011 - 10:40

    @Peter Jakobsen: Jeg er mig ikke bevidst om, at jeg anmelder det samme som Henrik Palle, men et vist sammenfald i en så koncept- og fladeorienteret tv-verden er vel forklarligt.

    Journalistisk gav det god mening at skrive om Natholdet ved sæsonstarten. Der er ikke, som du antyder, den styring af tv-anmeldelserne, som du tror. Vi er faktisk frie fugle, som Politken lader flyve, hvorhen vi vil. Alt andet ville være Treo-surt.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top