Bruce bader i fortiden

Kommentarer slået fra

Mens man i de få overlevende danske pladebutikker p.t. kan se en lidt dubiøs såkaldt ‘Bruce Springsteen Collection’, indeholdende de første af Bossens plader, skulle det nu være ganske vist, at han til november genopdager og ajorfører fortiden.

Det sker i form af en genudgivelse af Darkness On The Edge Of Town, pladen fra 1978, hvor Springsteen ifølge ham selv ‘fandt min voksne stemme’. ‘Genudgivelse’ er efterårets eufemisme om et projekt, der får boksbehandlingen af Born To Run til at ligne en pixibog.

Albummet kommer selvfølgelig til at kunne fås i forskellige formater (med varierende indhold, naturligvis), men jeg vil klart sætte mine penge i den blærede de luxe-package. Der bliver tale om et sæt med tre cd’er og tre dvd’er. Seks timers film og to timers musik.

Selvfølgelig er originalmusikken blevet remastered. Læg dertil en stribe hidtil uudgivne numre, 21 i alt. Plus koncertoptagelser fra Houston i 1978 samt liveoptagelser fra de følgende år, toppet med en hel dvd i HD-kvalitet, optaget sidste år hjemme i New Jersey, hvor Springsteen og hans E Streeters spillede hele pladen live. Samt ikke mindst en spritny dokumentarfilm om tilblivelsen af det originale album, hvor Springsteen prøvede at skrive sig ind i den klaustrofobiske lilleby-atmosfære, hans forældre voksede op i.

Kom igen, Neil Young

Flere detaljer her.

 

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top