Burnin’ brænder stadig

3 Comments

Et af dansk rockmusiks store fabeldyr, Burnin’ Red Ivanhoe, rører på sig. Gruppen udsender den 2. september sin første cd siden 1998′s Lack of light.

Pladen har endnu ikke nogen titel, men Burnin’ er gået i studiet for at indspille den nye musik, som Karsten Vogel har arbejdet med sideløbende med, at han det seneste års tid har luftet sit andet orkester, Secret Oyster.

Til de, der lige er kommet ned fra Mars: Vogel er krumtappen i Burnin’ Red Ivanhoe, men uden Danmarks Jerry Garcia, guitaristen og sangeren Ole Fick, og multiinstrumentalisten Kim Menzer ville bandet ikke være det samme i sin unikke blanding af spillemandsavantgardisme, cool jazz, verdensmusik og guitaristisk rock af en slags, der ikke laves mere.

Burnin’ Red Ivanhoe er aldrig helt holdt op. Bandets koncerter det seneste tiår har været sparsomme, men velbesøgte. Det sås, da bandet fejrede sit 40 års jubilæum. I forbindelse med cd-udgivelsen planlægges en turne, bl.a. med en koncert i Amager Bio.

Ukrediteret pr-foto.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

3 Comments

 1. comment-avatar
  capac1. marts 2011 - 15:51

  Og det er 40-året for “6 Elefantskovscikadeviser” med Povl Dissing…

 2. comment-avatar
  Torben Bille1. marts 2011 - 16:00

  @capac: Som sagt – det er 40 år siden alting:-)

 3. comment-avatar
  Kasper Larsen-Rothmeier6. oktober 2011 - 13:32

  Jeg kender musikken fra min barndom i et rigtigt flipperhjem – 6 Elefantskovcikadeviser er et af de album jeg husker særdeles godt og jeg glæder mig som en sindsyg, til deres koncert i Slagelse om en uge..

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top