Busters fødselshjælper fylder 60

Kommentarer slået fra

Kim Sagild har altid været en af dem, der står med småt. Og som enhver ved, så er det der det vigtige står. I morgen fylder guitaristen, produceren og arrangøren 60, og hans cv er som et stikordsregister til en bog om de bedst sælgende danske popnavne i 80’erne.

Sammen med legekammerater (og musikalske vidunderbørn) fra friskolemiljøet omformede han i 1973 Frederiksberg Bluesorkester til latinrock-pionererne Buki Yamaz. Med i bandet var brødrene Nordsø, Kasper Winding og Henrik Bødtcher. De skulle sammen og senere hver for sig give dansk batikrock en tiltrængt gang rens og stryg.

Sagild er søn af skuespilleren Avi Sagild og dermed halvbror til Nikolaj og Paprika Steen, men selv om ingen kan beskylde ham for at gå i et med væggene i de pladestudier, der blev hans arbejdsplads, har han mest spillet bærende biroller som en alsidig, men ikke anonym guitarist og især lydhør producer med uforskammet sikker poptæft.

Svendestykket var arbejdet med og på Kasper Windings tre firserplader, og producergennembruddet blev Nannas stormende succesfulde andet album, ’Små blå breve’, i 1984, det med ’Buster’. Året efter hjalp han den unge århusianer Thomas Helmig på vej og samme år producerede han Nannas landeplage om at give en hånd til Afrika.

Siden fulgte samarbejder med bl.a. Elisabeth og Mona Larsen samt projekter som Dyrene i Hakkebakkeskoven med bl.a. C.V. Jørgensen. Efterhånden følte han, at det københavnske rockmiljø tog mere end det gav, og han har den sidste snes år boet i Århus.

Herfra har han arbejdet med så forskellige folk som Thera Hoyemanns og Ivan Sand afvekslende med job som medie- og musiklærer på højskoler, hvor eleverne drager nytte af, at Sagild aldrig har gjort en dyd ud af at nedtone sine meninger om de anmeldere, der kun skriver for de næste 24 timer, mens musikere arbejder i et langt bredere perspektiv.

I fødselsdagsgave giver han senere i år sig selv et soloalbum, sært nok hans første. Som han siger: “Efter mange år som sidemand har jeg fået lyst til at prøve at lave musik i eget navn. Sange om at gå, at se, og om at turde forundres. Udfordringen har været at skulle stå for det hele selv – skrive, spille, synge og producere. men jeg håber, at man kan høre, at det er et menneske fra ældresegmentet, der står bag”.

Han behøver ikke sige det ikke højt, men de, der har fulgt Kim Sagild gennem årene, ved også, at intet kunne rage ham mindre end om det rager anmelderne.

Foto: Stig Rune

Kim Sagilds hjemmeside finder du her.

FØLG MIG OGSÅ PÅ FACEBOOK 

 

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top