Camilla er ikke til mainstream

3 Comments

Bare fordi man er radiovært kan man sagtens tage sig fotogen ud. Fra foråret 2011 kan Camilla Jane Lea høres på DAB og nettet som en af de fem værter, der forhåbentlig skal genoplive DR’s alt for længe henslumrende tradition for seriøs rockdækning. Der er adgang forbudt for mainstream på den nye kanal.

De andre er Carsten Holm, Krede, Anders Bøtter samt – ikke mindst – en af dansk radiorockjournalistiks grand old men, Jan Sneum.

Han skønnes ikke så fotogen som de andre, så ham har DR ikke lagt stylede billeder ud af. Det passer ham vist meget godt. Sneum er absolut til den ustylede del af musikken.

Sneum, der har været i DR siden 1980, opdagede islandsk musik, før nogen kunne stave til Björk, og har plejet en svaghed for rockens sære gevækster. Han har været drivkraften bag Politikens rockleksika om udenlandske navne, og var i mange år leder af radioens live-musik-afdeling – den er nu i al beskæmmende stilhed skåret væk. Mærkeligt nok på et tidspunkt, hvor livescenen aldrig har været mere sprudlende.

Stay tuned.

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR ©

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

3 Comments

  1. comment-avatar
    Per Wium27. oktober 2010 - 14:20

    Lad os håbe at disse værter selv får lov at vælge musikken. Og at ikke musikstyringen (også) tager over her!

  2. comment-avatar
    Klaus28. oktober 2010 - 17:22

    Er Camilla Jane Lea en af P. Lummers veninder?

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top