Charlie Louvin R.I.P

Kommentarer slået fra

Charlie Louvin er død, 83 år gammel. Mindes du ikke at have hørt ham og hans bror, Ira, så hør The Byrds på Sweetheart of the rodeo eller en hvilken som helst plade med Emmylou Harris (hun brød faktisk igennem med en af brødrenes sange) eller Everly Brothers. Som The Louvin Brothers satte Charlie og Ira nye standarder for vokalharmonier.

Forankret i country og gospel sang de sange i krydsfeltet mellem mørke og lys. Der var en undertone af uafvendelighed i deres musik, som stod godt til den livsvilje og popumiddelbarhed, der også fandtes i musikken. ‘Satan is real’ hedder en af deres bedste sange. Dybt emne afleveret med en kæk optimisme, der aldrig bliver overfladisk.

I 1963 gik brødrene hver til sit. Ira kunne ikke få bugt med sin djævel, alkoholismen. Og hverken han eller hans omgivelser havde siden noget nemt liv. Han omkom i 1965 i en trafikulykke.

Charlie blev som solist kanoniseret af countryrockfolket, men tog det pænt.

Født i fattigdom i Alabama blev de mønsterbrydere takket være banjo, guitar og mandolin og en tæft for at skrive sange, der nok indskrev sig i en countrytradition, men samtidig skabte deres egen. Songs that tell a story hed et 1952-album. Og det var en præcis titel.

Det fine site, Swampland, har et godt interview med Charlie Louvin. Herfra er billedet også hentet.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top