Chuck Berry iklædt bronze

Kommentarer slået fra

Få står så monumentalt i rockhistorien som Chuck Berry. Det giver derfor god mening, at hans fødeby St. Louis i fredag løftede sløret for en statue af manden, der opfandt både the duck walk og Keith Richards’ måde at spille guitar på.

Ikke alle er enige i, at den snart 85-årige sangskriver, sanger og guitarist fortjener en statue. Et forhenværende lokalt byrådsmedlem havde forsøgt at stoppe opførelsen af statuen med en underskriftsindsamling. Begrundelsen: “Manden er en skurk og ingen ven af kvinder”. Hun henviste dermed til hans lidet flatterende forhistorie som kvindemishandler. Kun 100 skrev under.

Chuck Berry overværede selv offentliggørelsen af Berry i bronze. Og sagde et par sætninger. Bl.a. “I’m not very good at talking, but I can sing a little.” Det sidste gjorde han dog ikke.

Berømtheder som Merle Haggard, Joe Perry og den St. Louis-fødte Michael McDonald havde sendt hilsner i dagens anledning. Mest markant var Elvis Costellos: “Congratulations to everybody for getting a beautiful statue of Chuck Berry put up in St. Louis where it belongs. I guess now the campaign begins to have another statue in every town that Chuck Berry mentioned in his songs.”

Statuen er 2,4 meter høj. Og langtidsholdbar – ligesom Berrys sange.

Foto: Robert L. Edler (by permission)

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top