Winston Churchill på hitlisten

Kommentarer slået fra

Sir Winston Churchill – det kunne godt lyde som navnet på en rapper, men det er i denne sammenhæng selvfølgelig den legendariske britiske premierminister, der lovede sine landsmænd blod, sved og tårer under Anden Verdenskrig.

Churchills taler var sagnomspundne i samtiden, gjort af det stof, der fylder citatbøger – lyt og lær, Lars Løkke! – og nu er de endt på salgslisten!

Cd’en Reach for the skies er i denne uge nummer fire på den officielle britiske liste. Den rummer samplinger af Churchills taler, tilsat musik af Royal Air Force’s orkester. Anledningen er 70-året for The Battle of Britain.

Man skal høre meget, før ørerne flyver af.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top