Da Diana Ross sang kor

2 Comments

I dag er det 50 år siden det lille Detroit-selskab, Motown Records, på sit label, Tamla, udsendte singlen ‘Buttered Popcorn’ med en gruppe, man endelig havde besluttet sig for at kalde The Supremes.

Tidligere på året havde gruppen uden radiogennemslagskraft udgivet en single som The Primettes. Pigerne var imidlertid ret determinerede og hang ud på Motown, gik til hånde og den slags, mens de drømte om deres store chance. Ja, af og til blev de kaldt ind i studiet som håndklappere og korsangere på indspilninger med Marvin Gaye og Mary Wells – når nu de alligevel var det.

Sammen med en (hvid) ansat, Barney Ales, havde selskabets ejer, Berry Gordy, sangen liggende. Så hvorfor ikke bruge den? Det kunne der da ikke ske noget ved…

Det gjorde der heller ikke. I første omgang i hvert fald.

På ‘Buttered Popcorn’ er The Supremes for første og eneste gang en kvartet. Med er Barbara Martin og som forsanger høres Florence Ballard.

Først senere popper ideen om Diana Ross som forsanger op i Berry Gordys enevældige hoved. Resten er en historie om succes og tragedie.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    Klaus17. juli 2011 - 20:48

    Diana Ross er nu forsanger på I Want a Guy deres første single for Motown / Tamla og
    faktisk også på Who’s Loving You som er B-siden til Buttered Popcorn.

    Begge singler (med B-sider) finder man på boksen The Complete Motown Singles vol. 1. Køb hele serien!

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top