Da Dylan blev hovednavn
Kommentarer slået fraI dag er det 50 år siden Bob Dylan kunne se sig selv som hovednavn for første gang. Han havde spillet i de ydmyge coffee houses i The Village, og en af hans indflydelsesrige nye venner, Izzy Young, drev The Folklore Center.
Young bookede sin unge protege ind i Carnegie Hall. Ganske vist i en af de mere ydmyge sale i koncerthuskomplekset, men det så godt ud på c.v.’et.
Dylan spillede en stribe sange, der siden har været i (pirat)cirkulation. Og nogle af dem kan bl.a. købes via hans officielle site, men det kunne være fint med en digital opdatering af koncerten i hans officielle bootlegserie.
Sætlisten så sådan ud:
1. Pretty Peggy-O
2. In The Pines
3. Gospel Plow
4. 1913 Massacre
5. Backwater Blues
6. Young But Daily Growing
7. Fixin’ To Die
8. Talkin’ Bear Mountain Picnic Massacre Blues
9. Man On The Street
10. This Land Is Your Land (findes på No Direction Home-soundtracket)
11. Talking Merchant Marine
12. Black Cross
13. Freight Train Blues
14. Song To Woody
15. Talkin’ New York
Dylan fremførte numrene afvekslende med small talk og jokes, moralsk støttet af den alkohol, han i de år brugte til at dulme nervøsiteten, før han gik på.
Trods Robert Sheltons rosende ord om Dylan i New York Times i september samme år var fremmødet hin lørdag aften dog behersket. 53 tilskuere betalte hver to dollars for at få en smagsprøve på fremtiden.
About the author
Anmeldelser

Charles Bradley bløder stadig
No CommentDa Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60
No CommentFor mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]