Drags fra Stones til D-A-D

Kommentarer slået fra

D-A-D gør en slags comeback i dag med udsendelsen af albummet ’DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK’. Titlen er en slet skjult maskering af bandets originale navn. Jeg har endnu ikke hørt pladen, men den er blevet venligt modtaget af Erik Jensen i Politiken. Til gengæld har jeg set den bærende video for albummet, bygget over sangen ‘I Want What She’s Got’.

Musikalsk går man galt i byen, hvis man forventer opfindsomhed fra D-A-D. Og respekt for det mod! Til gengæld har de forhåbentlig ikke betalt nogen alt for meget for idéarbejdet med videoen. Den bygger nemlig visuelt på et af de ældste og mest slidte trick i rockbogen: Mænd, der klædes overdrevent ud som kvinder.

Listen af musikere, der har leget med tvekønnetheden, er lang. Lad os her nøjes, når det nu er klassisk rock, med Rolling Stones. Man skal ikke hedde Uffe Buchard for at se, at Mick Jagger åndeligt talt tit har gået i stiletter.

Første gang var i september 1966 på forsiden af singlen ‘Have You Seen Your Mother, Baby, Standing In The Shadow’. Billedet, som ses herover, blev taget en stille lørdag i en gyde i New York af Jerry Schatzberg. Til lejligheden omdøbtes gruppemedlemmerne til Molly (Keith), Flossie (Brian), Millicent (Charlie), Penelope (Bill) samt Sarah alias Mick, der skulle forestille at være det, man dengang uden blusel kaldte ‘neger’.

Stones beholdt udklædningen på, da singlen blev forsynet med en af de første rockvideoer (link til YouTube). Begge dele vakte lige så megen furore som Andrew Loog Oldhams reklame-pay off “Would you let your daughter marry a Rolling Stone.”

Selve sangen lød næsten ikke som Stones. Den var mixet, så det eneste, der kom frem, var den ubestridelige energi og så det trompetdominerede blæserarrangement, skrevet af Mike Leander. Pladen blev ikke nummer et, hverken i USA eller Storbritannien. I USA nåede den kun niendepladsen og hjemme i England blev den holdt fra førstepladsen af – Jim Reeves og ‘Distant Drums’.

Stones genopførte siden drag-temaet på bl.a. albumforsiden til Some Girls.

Og så må vi hellere lade være med at minde både D-A-D og Stones om den gamle sang, hvor Mick Jagger synger “what a drag it is getting old…”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top