Dylan får flere bibliotekspenge

Kommentarer slået fra

Mit eget eksemplar af første bind af Dylans erindringer ser efterhånden noget medtaget ud, gennemlæst på kryds og tværs som det er. Nu får det tilsyneladende snart følge på reolen af andre bind i samme serie.

I hvert fald meldes det, at Bob Dylan og forlaget Simon & Schuster har indgået en aftale om yderligere to bind memoirer. Der har allerede været dollars i øjnene på forlagsfolk. I 2004 vakte Chronicles nemlig ikke alene opmærksomhed ved sin selvreflekterende åbenhjertighed, men også ved at være så velskrevet.

En kritiker sammenlignede værkets kulturelle betydning med Shakespeares erindringer – hvis denne ellers havde skrevet nogle. En anden med Kerouacs On The Road.

Mindre kan nok gøre det, men især afsnittet om en hidtil overset plade som New Morning er ret indsigtsgivende. For nu at sige det mildt.

Aftalen med Simon & Schuster indbefatter vist nok også andre bøger, bl.a. skulle en bogudgave af Dylans radioshow være en mulighed.

Der verserer endnu ingen rygter om, hvad de nye bøger kommer til at rumme. Da Dylan i 2006 blev interviewet af Rolling Stone om det mulige indhold af næste bind erindringer, sagde han: “I think I can go back to the Blonde on Blonde album — that’s probably about as far back as I can go on the next book. Then I’ll probably go forward. I thought of an interesting time. I made this record, Under the Red Sky, with Don Was, but at the same time I was also doing the [second] Wilburys record. I don’t know how it happened that I got into both albums at the same time. I worked with George [Harrison] and Jeff [Lynne] during the day — everything had to be done in one day, the track and the song had to be written in one day, and then I’d go down and see Don Was, and I felt like I was walking into a wall. He’d have a different band for me to play with every day, a lot of all-stars, for no particular purpose. Back then I wasn’t bringing anything at all into the studio, I was completely disillusioned.”

Der er, vanen tro, heller endnu ingen udgivelsesdato eller indholdsfortegnelse for de nye bøger fra manden, der altid har været alt andet end en åben bog.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top