Elton John bliver chefredaktør

Kommentarer slået fra

I disse tider, hvor den trykte avis er trængt, ja, truet på livet, forsøger man overalt at peppe produktet op. Herhjemme har senest MetroXpress forsøgt sig med det stunt, der hedder ‘redaktør-for-dag’. Det gør de sig også i i England.

Den 1. december på den officielle World Aids-dag indtager Elton John chefredaktørstolen på avisen The Independent, en kvalificeret krydsning af Politiken, Information og Weekendavisen.

Elton glæder sig til at få aids-problematikken på dagsordenen, fortæller manden, han vikarierer for: “Elton har en række overraskelser i ærmet,” siger Simon Kelner til avisen. Og tilføjer: “Elton har noget på hjerte fra fodbold over politik til aids.”

Popsangeren har været i gang med planlægningen et stykke tid. Alene deraf kan man se, at det kun er engangsforestilling… Sir Elton leger chefredaktør for en dag i et break på sin igangværende turne med Leon Russell.

Independent havde senest Bono som gæsteredaktør. Da solgte avisen 70.000 eksemplarer ekstra. Til daglig har avisen et pænt stykke under 200.000 i oplag.

Herhjemme har bl.a. MetroXPress overladt en smule af den redaktionelle styring til folk som Outlandish.

Officielt foto fra The AIDS Foundation.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top