Elton til Joel: Kvit sprutten

Kommentarer slået fra

De var engang så tæt, Elton John og Billy Joel. Det slutter måske, når Joel læser det netop udkomne nummer af Rolling Stone. Her ser Elton John tilbage på sit liv og sin karriere, og uddeler hug og kram – somme tider i en og samme bevægelse – til venner og kollegaer. En af dem er altså Billy Joel.

John og Joel begyndte at turnere sammen i 1994 og har siden med mellemrum ladet sig hylde og henrykket titusinder ved de koncerter, især amerikanere elsker, hvor der er historieskrivning i luften.

Skal man tro John, og han er i den retning en erfaren mand, har de gennem tiden aflyst en del shows, fordi Billy Joel ganske enkelt ikke kan kvitte sin alkoholisme. En af grundene skulle være, at Joel ikke tager sin afvænning alvorligt.

“Han vil hade mig for det her, men Billy går i rehab light,” siger Elton. “Da jeg blev afvænnet, endte jeg med at vaske gulvet. Billy går altid på afvænning der, hvor de har tv… folk beundrer, elsker og respekterer dig, Billy. Du må kunne gøre det bedre end du gør nu”, lyder opråbet fra pianisten, der selv har bokset med stoffer og sprut.

Elton er også irriteret over, at Joel er holdt op med at skrive sange: “Det skyldes enten frygt eller dovenskab”, mener han.

Billy Joel har ikke udgivet nye sange siden River of Dreams fra 1993. Men en lang række live-albums og et partiturværk. Og i næste måned kommer koncertoptagelser fra Shea Stadium, hvor han bl.a. synger duet med Paul McCartney.

Han har i øvrigt reageret på Eltons udtalelser med et skuldertræk.

PR-foto

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top