Erhvervsstof i frigear

Kommentarer slået fra

Erhvervsstof på tv er svært, hvis det ikke skal være nålestribet. TV2 Lorry forsøger sig i genren, så historierne gerne skulle løfte sig op over dem, man finder i sin lokalavis. De kender typen: Bettina er tilbage hos Frisør Saksen efter veloverstået barsel. Eller Ahmed og hans kæreste, Mia, åbner nyt pizzeria, fordi de føler, at det lige mangler i deres nabolag. Og de lover egenhændigt æltet dej og ananas, der ikke er fra dåse.

Med andre ord historier af den slags, journalisten burde have givet videre til annoncekonsulenten.

Onsdag var seks minutter af Lorrys 19.30-udsendelse viet brødrene Guldagers butikskæde, Cykelbanditten. Alene oplægget ville ikke være til at betale i annoncekroner. Heri hed det, at brødrene »på få år har åbnet hele seks cyklebutikker og dermed indkasserer de en stor del af de 1,3 mia. kroner københavnerne hvert år bruger på cykler.« Og fes succeshistorien ikke ind første gang, blev åbningsbillederne ledsaget af ord om, at Nørrebrogade er verdens travleste cykelgade, så brødrenes hovedbutik dagligt passeres af mere end 36.000 cykler.

Og så fremdeles i journalistisk frigear. Salget af de billige cykler går strygende, fordi brødrene, som de udtrykte det, følger nogle »ongoing trends«. Det vil sige farvede stel, dæk og fælge. Med høj smartness faktor. Cyklernes svar på Agnes’ cupcakes?

Dét spørgsmål blev ikke stillet, men en cykelhandler betvivlede, at man kunne sælge en ordentlig cykel for 2.000 kr. Iværksætterne skjulte da heller ikke, at de var i branchen, fordi der var penge i den. Og en fremtidsforsker agerede journalistisk alibi, før det hele gik op i product placement. Hun mente, at branchen havde sovet gevaldigt i timen.

Det bør Lorry ikke gøre, når de laver efterkritik på det indslag. Jamen, hvad med ham cykelsmeden? Han var da kritisk. Jeg tror, at mange bare vil se ham som en sur konkurrent. Faktisk var han en gave for ’cykelbanditterne’. Hans gammeldags fremtoning understregede bare, hvor trendy de er.

Denne anmeldelse står også at læse i dagens printudgave af Politiken.

Du kan se eller gense programmet her.

Illustration: Packshot fra Cykelbanditten.

 

 

 

 

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top