Faithless rimer på Fiat

Kommentarer slået fra

Mens vi herhjemme forsigtigt er ved at gøre klar til at trutte i ren røv, når det gælder den såkaldte product placement i film og tv-serier, er den engelske electronica-gruppe Faithless gået anderledes radikalt til værks. De har indgået et samarbejde med bilkoncernen Fiat, hvor Fiat betaler for nye promotionvideoer for Faithless uden at der bliver skiltet med alliancen.

Eneste synlige tegn er et eksemplar af en midnatsblå Fiat Uno Evo, som er prominent, men ikke påfaldende unaturligt til stede i filmen, der er optaget i Prag. Videoen skal gøre reklame for den nye Faithless-single ‘Feeling God’, hvor Dido gæstesynger. Der var verdenspremiere i søndags.

Faithless har ikke som sådan fået nogen penge af Fiat, men har fået sponsoreret en video til et budget, det lidt hensygnende britiske band ikke selv ville have haft råd til. Som sangeren Sister Bliss siger til avisen The Independent: ‘De ønsker at sælge biler og vi ønsker at sælge musik. At få dette symbiotiske forhold til at fungere er udfordrende og spændende.’ Fiat på deres side udtaler overraskelse over, at Faithless i den grad lod bilkoncernen fylde så meget i dette noget-for-noget samarbejde.

Faithless har samme managementfirma som Radiohead, der jo er kendt som normbrydere i branchen, hvor man allerede har døbt denne nye reklameform ‘prommercial.’

Jo, det er efterhånden længe siden Gasolin’ uden blusel overtog et job fra Burnin’ Red Ivanhoe, fordi disse ikke ville reklamere for Pepsi Cola.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top