Ferlin Husky død, 85 år

Kommentarer slået fra

Nej, Ferlin Husky er ikke navnet på en variant af en slædehund, men country-crooneren, der nu meldes død, 85 år gammel. Husky skriver sig ind i pophistorien, fordi han med sangen ‘Gone’ som den første Nashville-kunstner croonede sig ind i poppens Top 10 i USA. I 1957 nåede den en fjerdeplads, mens sangen i ti uger lå øverst på countryhitlisten.

Faktisk havde Husky, den tidligere marinesoldat og disc jockey, allerede i 1952 indspillet ‘Gone’. Han gjorde det under pseudonymet Terry Preston, fordi hans pladeselskab syntes, hans fødenavn lød for bondsk. Året efter toppede han dog countryhitlisterne med ‘A Dear John Letter’. Eller rettere: Det gjorde Jean Shepard. Husky talte ‘kun’ på pladen og var ikke krediteret.

Siden blev lyden fra Nashville mere og mere strømlinet, og strygere overtog fiolen og banjoens rolle i countrymusikken. Vupti, så blev ‘Gone’ genopført med et strygerarrangement, der om muligt skruede sentimentalitet endnu en tak i vejret. Og blev hittet, som grundlagde Ferlin Huskys karriere. Andre store hits fulgte. Blandt andet ‘Wings of a dove’, der også cross’ede over til popmarkedet.

Nu er han borte. Det går der nok nogen tid, før ‘Gone’ er.

Youtube-link her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top