Happy new year

Kommentarer slået fra

Det er faktisk langt lettere at finde julesange end nytårssange. Måske fordi vi alligevel ikke kan høre  nytårssangene for os selv og de andre. Evergreenen blandt nytårssangene er og bliver ABBA‘s Happy New Year. Den kom oprindeligt på 1980-albummet Supertrouper.

Det er en hamrende god popsang, men det er også en tekst om forhåbning og fortrøstning og om ensomheden, når champagnen er feset af. Måske et forvarsel om, at der var ægteskabelige og ikke slet så fotogene omvæltninger på vej i gruppen. Obamas taleskriverteam kunne have skrevet dem, men nok ikke melodien. Der er en del kopiversioner af den rundt omkring, men originalen er stadig bedst. Se den her.

2010 truer eller venter. Alt efter temperament.

PS: Og får ordet “krysantemumbomber” for en gangs skyld ikke en lidt mere festlig klang, når man ser illustrationen til dette indlæg?

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top