Harvest er ikke krympet

4 Comments

Pladen er ligesom t-shirten: Uopslidelig. I næste måned er det 40 år siden Neil Young entrede Quadrofonic Sound Studios i Nashville, Tennessee. Da han kom ud igen, havde han indspillet et album, der blev en forbandelse og en velsignelse for ham.

Singlen ‘Heart of Gold’ blev hans hidtil eneste amerikanske hitlistetopper, og albummet som sådan puttede ham i bås som den vemodige countryrocker med landlig accent. En plovfure eller tre væk fra hans alter ego, den ubændige guitarudforsker.

Og er det noget, Young hader, så er det at blive sat i en bås. Det fortæller han i det nye nummer af Mojo. Magasinet har – nok engang – Young på forsiden og går bag om bl.a. ‘Harvest’ med vanlig grundighed. Pladen er som bekendt meget mere end ‘Heart of Gold’ og ‘A Man Needs A Maid’ – men også dem!

Begge sange er dog med på den liste over de 50 bedste Neil Young-sange, Mojo har bedt yngre og ældre kollegaer og kritikere sammenstille. Her er de 25 første:

25: Pocahontas
24: Harvest Moon
23: Philadelphia
22: On The Beach
21: Tired Eyes
20: A Man Needs A Maid
19: Hey Hey My My (Into The Black)
18: Old Man
17: Expecting To Fly
16: Tell Me Why
15: Southern Man
14: Cortez The Killer
13: Ohio
12: Powderfinger
11: Tonight’s The Night
10: Everybody Knows This Is Nowhere
09: The Needle And The Damage Done
08: Mr. Soul
07: Down By The River
06: Helpless
05: Like A Hurricane (Weld-udgaven)
04: Only Love Can Break Your Heart
03: Heart of Gold
02: Cinnamon Girl

og som bedste, evigtunge Neil Young-sang kårer Mojo-panelet:


Hvad ville du have valgt?

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

4 Comments

 1. comment-avatar
  Søren Boje Mortensen6. januar 2011 - 16:08

  mit # 1 er definitivt The Needle and the Damage done! Der er jo meget at tage af, så man kunne vel godt finde en eller 2 melodier der burde være med, men ellers ganske godt tilfreds med listen – får lyst til at købe de 25 på Itunes, sikken en playlist at have!

 2. comment-avatar
  Torben6. januar 2011 - 17:12

  God pointe, den der med playlisten. Den bliver lidt dyr, men guld kan ikke købes for dyrt.

 3. comment-avatar
  Søren Boje Mortensen9. januar 2011 - 17:17

  checkede lige “unplugeged” fra 1993, hvor man skulle tro Neil Young selv havde udvalgt hvad han syntes var et godt bud på hans mest kendte/elskede sange – kun 6 af ovennævnte er med: Pochahontas, Mr. Soul, The Needle and the Damage done, Helpless, Harvest Moon og Like a Hurricane
  Ovennævnte liste mangler jo numre som:Transformer Man, Look out for my Love, World on a string – for blot at nævne en del andre store numre fra Niels Ungs hånd!

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top