Hendrix får digital overhaling

1 Comment

En af de hidtil bedste, posthumt udsendte koncertoptagelser med Jimi Hendrix var Live at Winterland. Den blev udgivet af Rhino i cd’ens barndom i 1987, og var så elektrificerende, at den næsten gav stød.

Den 12. september får den plade en digital overhaling og udvidelse. Da udkommer nemlig Winterland, et bokssæt på fire cd’er med hidtil ikke-publicerede optagelser fra koncerterne på Winterland Ballroom i San Fransisco 10-12. oktober 1968. Koncerterne fandt sted samtidig med udsendelsen af Electric Ladyland og The Jimi Hendrix Experience var i topform ligesom Hendrix’ guitarstjerne står i zenith.

Blandt højdepunkterne: ‘Manic Depression’, ‘Like a Rolling Stone’ og ‘Sunshine of Your Love’ samt selvfølgelig ‘Little Wing’ og andre klassikere fra manden fra Seattle.

Med de fire cd’er følger en laber booklet med fotos af nyligt afdøde Jim Marshall og tekst af David Fricke.

Bokssættet fås også som otte lp’er for dem, der stadig har plads til den slags.

Optagelserne har længe knopskudt på bootlegmarkedet, men nu kan de altså erhverves med god samvittighed og i bedre kvalitet.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar

    [...] Undskyld, men der findes musik, der får selv nok så påstået systemskiftende politik til at virke som et skvulp i andedammen. De seneste dage har jeg været i selskab med de fire cd’er, der udgør boksættet fra Jimi Hendrix’ koncerter i Winterland i oktober 1968. [...]

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top