Hvem er Pete Townshend?

Kommentarer slået fra

De har været undervejs længe, Pete Townshends memoirer. Nu skulle det, ifølge Rolling Stone, være ganske vist, at sangskriveren og guitaristen i The Who, til næste efterår udsender en erindringsbog. Titlen bliver Who he? og den spiller selvfølgelig på en af bandets album- og sangtitler Who are you?

Townshend har jo gennem årene været det levende eksempel på, at man godt kan være intellektuel og artikuleret og popstjerne – på samme tid. Han har altid sat spørgsmålstegn ved sin egen status og samtidig levet den fuldt ud.

I 1985 udgav han novellesamlingen Horse’s neck, som faktisk også udkom på dansk året efter som En umulig sang, oversat af Carsten Grolin. Bogen var en udløber af Townshends daværende arbejde som forlagsredaktør på Faber & Faber.

Townshend har været i gang med sine erindringer længe. Da han i 2003 ubegrundet blev hængt ud som pædofil efter at politiet havde fundet børneporno på hans computer, udtalte han, at det var en del af hans research, og at han selv troede, at han var blevet sex-misbrugt som barn. Og i en periode kunne man på hans blog følge arbejdet med erindringerne.

Der er grund til at forvente sig en del af bogen. Pete Townshend har aldrig lagt skjul på sin ambivalens i forhold til rocken og branchen. Og ejer samtidig en tør selvironi, der altid har virket forsonende.

Således blev han i 2009 spurgt, om ikke han og The Who skulle markere 50 året for Tommy i 2019. Townshend svarede: “If we wait until 2019 one thing I can assure you: I will not be on stage, I will either be composing or decomposing.”

Illustration: Uddrag af forsiden til albummet Empty glass.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top