Hvis privatliv krænkes her?

1 Comment

Det var en mærkelig bagvendt verden, også dengang. I dag, for 40 år siden, anlagde den amerikanske Hell’s Angels-underofficer Alan David Passaro sag mod The Rolling Stones. De havde nemlig, mente han, krænket hans privatliv.

Det havde de indirekte gjort ved at tillade dokumentarfilm-brødrene Maysles at vise, hvordan Passaro i 1969 stak tilskueren Meredith Hunter til døde under Stones’ herostratisk berømte koncert på speedwaybanen i Altamont.

Passaro blev to år senere frikendt for anklagen om drab. Han havde handlet i selvforsvar. Det konkluderede dommerne efter at have set Maysles-filmen Gimme Shelter. Her fremgik det, at Hunter havde viftet med en pistol, så …

Passaro og Stones indgik senere frivilligt forlig om det med privatlivskrænkelsen, præcis som Stones havde gjort med Meredith Hunters mor, der fik 10.000 symbolske dollars som kompensation for sit tab.

Noget helt andet er så, at Altamont efterlod et billede af specielt Mick Jagger som både arrogant, barnligt naiv og verdensfjern; et billede, der siden har været lige så svært at udviske som billedet af mordet på Meredith Hunter.

Alan Passaro blev i øvrigt i 1985 fundet druknet, 36 år gammel. På sig havde han 10.000 dollars. Det var nok ikke et rovmord, konkluderede politiet.

Still fra filmen.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    Steen AA16. februar 2011 - 14:18

    I sandhed en syg historie. Tak for at minde mig om den.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top