Jimi lever!

1 Comment

Livealbummet In the west var i 1972 et tidligt varsel om, hvilken rigdom af musik, der gemte sig i båndarkiverne under navnet Jimi Hendrix. Siden har markedet jo vist sig umætteligt.

Der er derfor ingen tvivl om, at boet efter Jimi Hendrix gør klogt i at genudsende In the west. Indspilningerne stammer fra hhv. 1969 og ’70, og han har selskab af Mitch Mitchell og Noel Redding, som på de yngste af optagelserne er udskiftet med Billy Cox.

Genudsendelsen vil indeholde en restaurering af pladens oprindelige otte skæringer suppleret med yderlige fem, fortæller Rolling Stone, der nævner 13. september som amerikansk udgivelsesdato.

I samme ombæring, og nok så interessant, udsættes det navnkundige og desværre for længst udgåede album Live in Winterland for en gennemgribende boksbehandling. Den originale cd kom på Ryko i 1987 med lyden fra Jimi Hendrix Experience’s glorværdige 1968-show på Winterland i San Fransisco. Nu udvides den til fire cd’er!

Han lød sådan her.

Båndene har længe floreret i piratkredse. Nu er det tid at lukke det hul.

Jo, guitaristens arvinger har vist ingen grund til manic depression.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    capac9. juni 2011 - 16:24

    Og netop i dag ville Mitch Mitchell vist være fyldt 64, hvis ellers han havde fået lov…

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top