Journalister eller eksperter

1 Comment

Vi kender det til ulidelighed: To journalister, der interviewer hinanden. Dybest set om hvordan det er at være journalist, selv om det kan forklædes på mange måder. Selvfedme er en af fagets uudryddelige følgesygdomme. Ligesom i øvrigt nærtagenhed.

I dagens Mediawatch advokerer MetroXpress’ chefredaktør Jakob Høyer for en intensivering eller ligefrem genopdagelse af den journalistiske nysgerrighed i stedet for at blive ved med at kanonisere journalister til eksperter. Læs hans tankevækkende indlæg her.

Som et apropos til hans kommentar kunne man her til morgen på Go’ Morgen Danmark overvære, hvordan to journalister sad og klogede sig på det retlige grundlag for et nedlagt navneforbud i en mulig narkosag mod en kvinde fra det, der engang blev kaldt det bedre borgerskab. Den ene af journalisterne var værten, den anden var ham, der i Ekstra Bladet breakede sagen, før der blev nedlagt navneforbud. Trygt og kollegialt, men fagligt indspist og utilstrækkeligt.

Mon ikke man ved at gøre sig en lille smule umage kunne have fundet noget så sensationelt som en jurist, der på uvildigt dansk kunne have fortalt om rettens mulige bevæggrunde? Ja, man kunne måske have fundet plads i den umagelige sofa, så journalisten ikke havde behøvet blive hjemme, men kunne have deltaget i diskussionen, så seerne blev klogere.

For man kunne jo aldrig forestille sig den situation, at andre end journalister og til nød politikere diskuterede journalistik…

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    capac29. januar 2010 - 10:24

    Hep!

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top