Birthes sukkermad

Kommentarer slået fra

Man burde til Birthe Rønn Hornbech downloade en Stephen Stills-sang, den med »if you can’t be with the one you love, love the one you’re with.« Så kunne hun lære den udenad og fremsynge den for de uvidende journalister. Det ville da være en musikalsk afveksling i stedet for dag ud og dag ind at bevidne hendes knarvorne gradbøjning af liberalismen, alt imens hun retter ind efter velklædte xenofober, der med ulvesmil formindsker hendes råderum.

Nå, jeg fortaber mig, men ministeren må midt i kirketiden have mig undskyldt for at undre mig over, at hun ikke i stedet roser Christiansborg-journalisterne for deres disciplin. De fortjener da anerkendelse for at kunne holde integrationsministeren ud. Tænk, at ingen afbryder hendes ikke-eksisterende talestrøm og spørger konen, hvorfor hun ter sig så skamløst uopdragent.

Nu, hvor DF har fået citronhalvmåner en masse, burde nogen foranstalte en landsindsamling af sukkermadder til Birthe Rønn Hornbech. Så må hun selv om, hun vil tisse på dem.

Alt dette bare for at minde om, at magthaverkrav om objektivitet også kan føre til blodløs journalistik. Den ansete BBC-reporter Evan Davis er altid objektiv på den gode, subjektive måde. Det var han også sent torsdag, hvor Sverige 1 sendte hans program om, hvad der ville ske med England, hvis man sendte »de fremmede« hjem, hvor de kom fra.

Med udgangspunkt i arbejdsløshedsøen Wisbech havde Davis sat sig for at undersøge, om det var rigtigt, at de lokale hellere end gerne vil arbejde. De kan bare ikke komme til for udlændingene.

Davis fik med besvær stablet 12 arbejdsløse, ufaglærte briter på benene, som i et par dage skulle passe job, som ellers blev varetaget af udlændingene. Aspargesoptagning, kartoffelsortering og den slags. Det gik slet ikke. Som den 26-årige Lewis sagde: »Jeg vil ikke have et kedeligt job, så hellere være arbejdsløs.«

Det var et tankevækkende program. Ministerens forkontor må kunne skaffe en kopi. Det står godt til gammel dansk og en sukkermad.

Denne tv-anmeldelse kan også læses i Politiken 21.11 2010.

Se og se mere om BBC-programmet her.

Birthe Rønn Hornbech kan faktisk smile. Bevis: Dette ukrediterede pr-foto fra Integrationsministeriets hjemmeside.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top