Kongen bor i Kronjylland

Kommentarer slået fra

Der er Elvis-fans og så er der Henrik Knudsen. Han indvier i dag i Randers stolt en replica af Graceland. Trods uforståelig modstand fra Elvis Presley Enterprises.

Elvis Unlimited kaldte Knudsen sin (on line) butik. Fra i dag hedder den Graceland Randers, men der er stadig ingen begrænsninger på vareudbuddet, begejstringen og – ikke mindst – kyndigheden. Og nu kan man også få halvkilo steaks, baconcheeseburgere og banana pudding i den tilhørende (fysiske) restaurant.

Det er alt for nemt at affærdige Henrik Knudsen som en tosse, der har Elvis på hjernen, men tosser rejser ikke 26 millioner kroner til at genopføre Kongens hovedsæde sten for sten. I Randers! Henrik Knudsen er ikke alene en mand med en besættelse. Han er også en mand med forretningstæft. Der er mere Tom Parker end Elvis i ham.

Som trettenårig så Henrik på familiens lille sort-hvide tv i august 1977 de 16 hvide Cadillac-limousiner slowmotionparadere hen ad Elvis Presley Boulevard i Memphis, da Kongen blev stedt til hvile. Stemningen betog ham og blev siddende i ham som en mulighed, der ventede på at blive grebet.

Dagen derpå fortalte klassens tysklærer Henrik og hans kammerater, hvordan det var at høre musik, der var forbudt. Læreren havde boet i DDR, og ungerne lyttede vantro til ham, men da Henrik kom dybere ind i Elvis, opdagede han, at Elvis netop sang om frihed og længslen efter den.

Men som han sagde, da jeg interviewede ham i 2001 til min bog Den evige Elvis: “Man skal være døv og blind for ikke at forstå, hvad det er, Elvis gør ved en. Og skal man først forklare meningen med Elvis, så glem det!”

På samme måde med Graceland i Randers. Det står der, fordi det står der.

Follow that dream…

Pressefoto.

Her kan du læse mere om Elvis på bloggen. Blandt andet.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top