Lene, Helle og agurkerne

Kommentarer slået fra

Medierne burde sende politikerne taknemmelige tanker her i agurketiden. Hvad havde nyhedsstrømmen været uden f.eks. Lene Espersen og Helle Thorning-Schmidt?

Og når der så næsten ikke er mere at komme efter i de for rigets tilstand øjensynligt fuldstændigt udslagsgivende sager om ferieramte mødekalendre og ægtefællers udlandsophold, er der altid meningsmålinger at ty til. Som nu i forgårs, hvor hovedhistorien i TV2 Nyhederne var en Megafon-måling, stationen (i samarbejde med denne avis) havde fået foretaget om udenrigsministerens image. Man havde spurgt et ikke oplyst antal danskere, om de var stolte af hendes indsats? Stolte?

Kan vi ikke nøjes med at blive spurgt, om vi synes, hun passer sit arbejde godt eller dårligt? Hvorfor denne etisk ladede, patriotiske undertone? Jeg mindes ikke, at andre politikere er blevet vurderet ud fra det kriterium. På samme måde skulle de adspurgte tale stilling til om miseren ’kan’ koste hende den konservative formandspost. Hvor skulle ’vi’ vide det fra? Jeg kan til nød forstå, hvis man havde brugt ordet ’skal’.

Tvivlen bliver altid kørt over, når kampagnejournalistikken ruller. Selv en normalt afbalanceret iagttager som Hans Engell anlagde bedemandsmine, da han blev spurgt, hvor alvorligt det her var for ministeren. Og naturligvis havde TV2 ikke, som P1’s Orientering samme dag, indkaldt en kommentator til at ytre bare en smule betænkelighed ved mediefinansierede meningsmålinger som troværdigt journalistisk redskab.

Nu om dage fungerer målingerne ikke kun som en forsøgsvis ekkolodning af folkedybet, næh, medierne tager procenterne så bogstaveligt som missionske fiskere læste Bibelen. For slet ikke at tale om, at en række historier rummer så mange ukendte eller juridisk indviklede mellemregninger, at vi lægfolk kun kan forholde os følelsesmæssigt til sagerne, men det er jo også alt rigeligt til at holde nyhedsgryden i kog. Lidt for tit har den det derfor med at brænde på.

Det bør journaliststanden ikke føle stolthed over.

Denne tv-anmeldelse kan også læses i dagens udgave af Politiken.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top