Lyberth i Royal Albert Hall

Kommentarer slået fra

Det er ikke hver dag en dansker bliver inviteret til at optræde i den prestigiøse Royal Albert Hall for slet ikke at tale om en grønlænder! Men ved to koncerter den 23. og 24. juli optræder Rasmus Lyberth med sin unikke stemme og de sange, der gør grønlandsk til et verdenssprog.

Lyberth er blevet inviteret af BBC, som hvert år afholder promenadekoncerter for verdensmusik.

Den snart 60-årige skjald og charmør deltog sidste år i et BBC-program om Grønland, og producerne gav indtrykkene videre.

Ved London-koncerterne akkompagneres Lyberth af Christian Søgaard på harmonika og Jane Clark på violin.

Der bliver ingen undertekster, når Lyberth synger. Det er ikke nødvendigt, når magikeren fra Maniitsoq åbner munden.

Pressefoto fra Musik & Sang.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top