Mærk værten

2 Comments

Mediebranchen er, som jernindustrien, benhård. Ledelserne frygter konstant at kede, ikke mindst sig selv. Derfor er strukturændringer og – på tv – programjusteringer et grundvilkår. Også for de ansatte, som tit ret usmykket får at vide, at nu er det slut. For denne gang.

I den forgangne uge udsendte DR1 en pressemeddelelse, som i blokbogstaver fortalte, at Aftenshowet ikke har været godt nok, og at de nuværende værter og deres vikarer ikke er journalistisk tunge nok.

Det sidste er sådan et udtryk, man bruger i stedet for at sige, at denne eller hin ikke er så smuk og/eller nærværende på skærmen. Så nu har TV2-stjernen Morten Ankerdal fået fri transfer. Han skal, skriver DR, være med til at give Aftenshowet »en anderledes dyb og perspektiverende indholdsside.«

Så fik de lige dén, de værter, der hele sommeren har prøvet at begrunde, hvorfor man skal sende Aftenshowet. Det er sværere end som så, selv om det må medgives, at radioværten Krede og den lidt for indladende Abdel Aziz Mahmoud ikke er grunden til, at tv er opfundet.

Programmet er jo, når alle skåltalerne er forstummet, sat i luften for at forsøge at tage luften ud af TV2 Nyhederne på samme måde som konkurrentens Go’ Aften Danmark er placeret for at irritere TV Avisens 18.30-udgave. Desværre har DR1 ikke Cecilie Frøkjær.

Det indså man allerede, da DR1 i sin tid uden egentlig at have taget handskerne på, forlod ringen og overlod morgenfladen til Go’ Morgen Danmark (hvis to a-værtshold her efter ferien i øvrigt er tilbage i forrygende form).

Det er svært at se, hvordan den ombejlede journalistiske tyngde skal kunne øge Aftenshowets seertal. Vil man da sige farvel til Lotte Heises ovnstegte blæksprutter, krydret med en snak om afrikansk hungersnød, efterfulgt af Nicolai Wammen og breakdansende drenge? Sikkert ikke.

Sig det dog som det er: En god vært er vigtigere end et godt koncept.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    Poul Jakobsen14. august 2011 - 23:48

    Kære Torben Bille, hvor har du dog ret i din slutreplik: en god vært … etc. Det er ikke blot aktuelt for de ‘tynde’ udsendelser, men også for de ‘tunge’ som f.eks. “Deadline” og tv-aviserne.
    Jeg orker ikke at se og høre Mette Valsted fortælle om de mest banale eller ulykkelige begivender. Hendes op-og-ned betoning af, hvad hun finder for vigtigt at understrege, og hendes stirrende øjne fratager mig koncentrationen af det, hun siger. Ubegribeligt at samleveren, Kristiansen, ikke bemærker og retter hende.
    Det samme med DR2 Deadline. Her er der kun lille Adam Holm, som SELV ved, hvad han taler om. På flere sprog. De øvrige studieværter er søde og rare – og ikke mere.
    Tak, fordi du var med så langt. Hvis du var?

  2. comment-avatar
    Torben15. august 2011 - 09:40

    Absolut:-)

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top