Magiske Margo bliver 50

Kommentarer slået fra

Utroligt, men sandt: Stemmen i canadiske Cowboy Junkies, Margo Timmins, runder det halve århundrede i morgen. Sammen med sine brødre, trommeslageren Peter og guitaristen og sangskriveren Michael, udgør hun kernen i et af rockens mest uanstrengte og ukrukkede og alligevel mest stilfulde orkestre.

Det har Margo gjort, siden hun hjemme i Quebec gav efter for Michaels bønner om dog at forsøge at synge bare en af hans sange. Hun synger stadig sådan med sin altstemme – en smule modstræbende, sky, og fuldstændig uimodståeligt. Hun er så diskret i sine virkemidler, at hun får Anne Dorte Michelsen til at lyde som en heavymetalgudinde.

Hun synger til lytteren, som var netop han hendes fortabte kærlighed. Og den fuldtonende mundharpe, accordeonen og slideguitaren bliver til selve grundtonen af hjemve og hjertekval, men også lydspor til en film om en næsten glemt verden, hvor hjertet larmer mere end aktiekurserne, og hvor enkelhed er så indlysende et middel, at man næsten tror, det er løgn.

At høre hende er, som hun synger, at gå på jagt efter guld, “mining for gold”, og finde det.

Margo Timmins er blevet sikrere på scenen med årene, hvor hun i den grad hviler i sig selv, men hun virker stadig, som om hun er målløst taknemmelig over at få del i musikkens vidunder, hver gang hun åbner munden foran en mikrofon.

Det er vi andre, der også er. Tillykke til hende og til os.

Illustration: Ukrediteret foto hentet her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top