McCartney går til balletten

Kommentarer slået fra

Paul McCartney har prøvet det før, det der med at skrive noget, der ligner klassisk musik. Og han er tilsyneladende ikke blevet skræmt af de lunkne anmeldelser af hans partiturmusik eller hvad man nu skal kalde det, når manden ikke læser noder. I hvert fald kan New York Times i dag offentliggøre, at den estimerede New York City Ballet har bedt McCartney skrive et værk til korpset.

Titlen er Ocean’s Kingdom og New York City Ballets danske balletmester, Peter Martins, skal lave koreografien. Premieren er sat til 22. september i år, men man er allerede så langt, at første akt bliver gennemspillet ved en lukket prøve i morgen, fortæller avisen.

Balletten kommer til at vare en lille time med 40-45 medvirkende.

Paul McCartney kalder ballet for “en romantisk historie” om datteren af havets konge, der bliver forelsket i jordkongens bror. “Det er bedre plot end det lyder,” forsikrer han.

Han tager i øvrigt en mulig kritikernedrakning af den nye ballet med sindsro. Som han siger: “Anmelderne kunne heller ikke lide ‘She Loves You’.”

Foto af Whit Honea

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top