Medina tager USA-hype roligt

2 Comments

Danske journalister bare e-l-s-k-e-r at gøre danske musikere verdensberømte i udlandet. Sådan har det været siden først Savage Rose og derpå Gasolin’ erobrede USA, men bortset fra Laid Back, Michael Learns To Rock, Aqua og måske Raveonettes kan det afgjort diskuteres, hvor varigt et fingeraftryk dansk musik har sat derude.

Dagens udgave af Berlingske bringer tidende om, at Medina har stor succes i USA. Skribenten, Thomas Søie Hansen, som normalt ikke er til fals for hverken smiger eller branchesmørelse, skriver om “massiv respons” på Medina over there. Altså endnu en positiv eksportnyhed.

Som angiveligt er, at Medina alias Andrea Fuentealba Valbak fra Risskov på mandag vil indtage førstepladsen på Billboards såkaldte dance airplay-liste. Med ‘Addiction‘.

Denne i sig selv stolte kendsgerning fordrejer redaktionssekretæren, som i manchetten til artiklen gør det til et faktum, at “på mandag får Rhianna og The Black Eyed Peas baghjul i deres egen baghave af Medina, når den nye amerikanske hitliste offentliggøres med den danske sangerinde som nummer et.”

Underforstået: Medina topper den meriterende Hot 100-liste.

Det gør hun ikke. Faktisk er hun ikke placeret på nogle af de lister, der baserer sig på en intrikat blanding af radioafspilninger og detailsalg. Endnu. Hendes engelsksprogede album er sat til udgivelse i USA i september.

Den såkaldte Hot Dance Airplay-liste bygger, som navnet antyder, kun på radioafspilninger. En listeplacering der er altså først og fremmest en markering af, at pladeselskabet har gjort sit arbejde så godt, at man har fået pladevendere til at spille sangen. Så meget for rubrikken til artiklen: “USA siger velkommen til Medina”. Går man ned i brødteksten, vil man finde forstandige og mådeholdne udtalelser fra Medinas manager, som grundlæggende siger, at en enkelt sang ikke sikrer succesen.

Ydermere bygger placeringer på dance airplay-listen kun på kontrollerede tal fra et panel af seks store radiostationer. Der er altså ikke tale om andet end en indikation af, at Medina måske kan blive til noget. Ikke at hun allerede er det.

Det ved Medina, befriende nok, udmærket selv. I sin Facebook-opdatering her til morgen skriver hun: “Sir det lige igen so that All is clear;) Jeg ligger IKKE #1 på den amerikanske billboard chart. Jeg ligger pt #7 på billboard Dance charten, og det ser ud til at jeg ryger endnu højere.. - men lad os nu se;) Jeg krydser mine fingre og tar det stille og roligt.”

Bare man kunne sige det samme om pressen…

Sidste: Nu meldes det, at Medinas single stadig tager det stille og roligt…

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    Klaus6. maj 2011 - 10:28

    Jeg krydser også fingre for Medina på hitlisterne i USA, for det er et fedt nummer – den danske udgave er dog bedst.

  2. comment-avatar

    [...] på jorden er også Medina, sangeren, som også denne avis har gjort meget større end hun er i USA. I anledning af en ny single gæstede hun Go’ Aften Danmark og Cecilie Frøkjær. Som kaldte [...]

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top