Melissa Etheridge bliver 50

5 Comments

I dag fylder Melissa Etheridge 50. Og selv om hun har solgt millioner af plader med sin robuste, guitarbårne standard-amerikanske rock og navnlig på en scene er en intens oplevelse, har hun længe været mest omtalt i medierne for sin seksuelle observans. Og hvad deraf følger.

Hun sprang ud som lesbisk allerede i 1993, og blev straks et homoseksuelt ikon. Uden at hendes kompositioner, deres åbenhjertighed til trods, af den grund var hverken slagsange eller nøgleromaner på vers. I øvrigt en af grundene til, at hun fik afslag fra det lesbisk orienterede pladeselskab Olivia, da de som de første fik mulighed for at høre hendes sange.

Istedet endte hun på et stort plademærke. Allerede debutalbummet i 1988 udløste sammenligninger med både Springsteen og John Mellemcamp, og for mange var hendes korindsats året efter på Don Henley’s The end of the innocence en afgørende styrke ved det album.

En halv snes albums er det blevet til. Det seneste bærer en titel, som samtidig kunne stå som overskrift for Melissa Etheridges privatliv: Fearless love.

Melissa Etheridge sprang ind som fast inventar i magasiner som People efter at være sprunget ud af skabet. Den journalistiske nyfigenhed blev ikke mindre, da hendes partner Julie Cypher fødte parret to børn med et års mellemrum i 1997 og ’98. Sæddonoren var David Crosby. Historien ryddede endda forsiden på Rolling Stone, som svingede sig op til at tale om det nye amerikanske familiemønster.

Et par år senere gik Cypher og Etheridge hver til sit, og Melissa fandt siden sammen med skuespilleren Tammy Lynn Michaels. Belært af erfaringerne forblev deres sæddonor anonym, da Tammy fødte tvillinger i 2006.

Da havde Melissa Etheridge siden 2004 været igennem kemobehandling mod brystkræft. Vanen tro holdt hun imidlertid ikke noget tilbage, men stillede op til Grammy-festen i 2005, skaldet og sejlivet. Og væltede sammen med Joss Stone huset med sin version af Janis Joplin’s ‘Piece of My Heart’.

Melissa Etheridge er på, og dét i den grad, 2 minutter og ti sekunder inde i videoen:

PR-foto

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

5 Comments

 1. comment-avatar
  Bothildur6. juni 2011 - 16:56

  Rimelig fattigt indlæg, når vi tænker på at Melissa Etheridge er en multiplatinum sælgende kunstner, sanger, sangskriver og multiinstrumentalist med rettigheder til over 150 numre fordelt på 11 almums og en opsamling med incl. flere nye titler. Desuden vinder af to Grammyer og en Oskar. Sidstnævnte for titelmelodien til Al Gore dokumentarfilmen “An Inconvenient Truth”. Senest har hun været gæstesolist på Broadway opsætningen “American Idiot”. Desuden har Rock and Roll Hall of Fame lige lanceret en udstilling om kvinders indflydelse på rockens historie,”Women Who Rock – vision, passion, power” Melissa Etheridge’s portræt er en af det udstilling. For tiden er hun selv igang med at skrive en musical. Blev forøvrigt skilt fra Tammy Lynn Michaels sidste år, offentligt i April måned og ses nu med hendes nye kæreste forfatteren Linda Wallem, der er ophavskvinden til TV-serien “Nurse Jackie”. Hende officielle slogan er “Be Strong – Speak Truth – Spread Peace”. Hun er aktivist og humanist….så sorry bedre held næste gang

 2. comment-avatar
  Torben Bille6. juni 2011 - 16:58

  Det er da godt der er fans derude:-)

 3. comment-avatar
  Bothildur8. juni 2011 - 16:34

  Tak…dem er der vist mangel på i DK :-)

 4. comment-avatar
  Torben8. juni 2011 - 20:32

  Nu er vi to!

 5. comment-avatar

  [...] også lige med, at han i bedste generøse tresserånd i 2000 lod sig afsløre som sæddonoren til kollegaen Melissa Etheridges børn. Den indsats bragte ham igen på forsiden af Rolling [...]

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top