Mellencamp gider ikke sine hits

Kommentarer slået fra

John Mellencamp er for længst holdt op med at færdes i mainstream. Han, der i sin tid nærmest fik en depression over at grovhitte med sange som ‘Jack And Diane’ og ‘Pink Houses’ har de sidste mange år fulgt sine egne spor. Og undervejs har han aldrig tøvet med at sige, hvad han mener om musikbranchen og de kanaler, den benytter sig.

F.eks. gav Mellencamp i 2099 til Reuters internettet disse ord med på vejen: “I think the Internet is the most dangerous thing invented since the atomic bomb. It’s destroyed the music business. It’s going to destroy the movie business. I listened to a Beatles track on a CD and then on an iPod, and you could barely even recognize it as the same song. You could tell it was those guys singing, but the warmth and quality of what the artist intended for us to hear was so vastly different,” lød det fra manden, der selv har et glimrende site.

Sidste år kom det T-Bone Burnett-producerede album No Better Than This, et lyslevende, ubestikkeligt stykke americana – bl.a. indspillet på det hotelværelse i San Antonio, Texas, hvor Robert Johnsons banebrydende sange blev indspillet.

Og nu er John Mellencamp draget ud på sin første koncertsalsturne siden 1997. Desværre foreløbig kun i USA.

Til Rolling Stone siger Mellencamp, at man skal blive hjemme, hvis man går efter at komme til at høre hans hits. Godt nok er ‘Jack And Diane’ på sætlisten, men i en countryudgave. For med sig rundt har Mellencamp både sit eget band og et lille countryorkester for ligesom at betone de musikalske rødder, han altid har gjort meget ud af at vande.

“I write the same fuckin’ four songs over and over again,” siger han: “It all depends on how we dress ‘em up.”

John Mellencamp har – i den retning – en ret god tøjsmag…

Næste år er der i øvrigt premiere på hans og Stephen Kings musicalsamarbejde Ghost Brothers of Darkland Country. Liv Ullmann skal instruere, Meg Ryan skal måske medvirke og tabloiderne over there summer af pikante rygter desangående. Det meste af lydsporet er allerede indspillet. Ifølge Mellencamp bliver musikken lige så forskellig fra americana som Sgt. Pepper var fra rocken.

PR-foto af Elaine Mellencamp (som John p.t. er i skilsmisseforhandlinger med efter 18 års ægteskab)

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top