Mogens lover kulturen ny lov

Kommentarer slået fra

Hva’ mæ kulturen, kunne man med PH spørge efter gårsdagens tv-holmgang mellem Helle Thorning og Lars Løkke. Dér handlede vores liv kun om forbrug, skat og økonomi. Et liv uden kultur er åbenbart til at forestille sig både for de to og for TV2. Det liv ville jeg ikke gide leve.

Det gider den socialdemokratiske skyggekulturminister Mogens Jensen heller ikke. I hvert fald ikke hvis man skal tro det interview, chefredaktør Henrik Strube har med ham i det seneste nummer af Musikeren.

Her slår Mogens Jensen til lyd for en samlet lovgivning på kulturområdet. Han siger: “Vi bør have en egentlig kulturlov. Vi skal have klarlagt, hvilket ansvar stat, kommune og regioner har.” Og tilføjer: “Kunstens rolle er at inspirere og glæde, men også at kritisere det bestående…”

Hvis man af ovenstående skulle udlede, at kunsten så som ægte oprører beskytter sin integritet bedst ved at passe sig selv, tager man fejl. Mogens Jensen synes nemlig, “samfundet har en forpligtelse over for kunst og kultur, som vi har det over for uddannelse, social hjælp og sundhedsvæsen.”

Og han påpeger, at der en mangel på sammenhæng mellem den siddende regerings evindelige brug af buzzwords som oplevelsesøkonomi og så en pedantisk resultatkontraktpolitik inden for kulturområdet.

Derfor lover Mogens Jensen, at en kommende socialdemokratisk domineret regering vil investere “en halv milliard i kunst og kultur over to regeringsperioder.”

Det øjeblikkelige VKO-flertal bliver af Mogens Jensen bebrejdet en kultur- og kunstpolitik, der har mere “fokus på fortiden end på fremtiden. Om det bliver anderledes, når Nykøbing Mors’ svar på Tony Bennett kommer til at sidde i Nybrogade, vil netop fremtiden vise.

Magasinets forsidefoto af Ulrik Jantzen henter inspiration i motivets forkærlighed for at croone (noget bedre end Nyrup) ved enhver festlig lejlighed.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top