Nej det er ikke mig

2 Comments

Dwarf3

Efter oprettelsen af denne meningskanal har jeg fået flere henvendelser. De vil vide, om det er mig, der er Torben Bille. Svaret er ja. Og nej. For de tænker på min navnebror. Han døde i 1993 efter en karriere som rekvisitør og ikke mindst professionel dværg, der bl.a. bragte ham i Cirkus Benneweis og gav ham titelrollen i den danske sex-kultfilm “Dværgen”.

Vore veje krydsedes nogle gange. Første gang engang i 80′erne, hvor min daværende kone blev ringet op af et filmselskab. Om jeg var hjemme? Nej, det var jeg ikke. De ville gerne have mig med i en sexfilm. Hun fortalte dem, at der var noget, de måtte have misforstået. Overhovedet ikke, lød svaret, for han var så god sidst!

Senere i årtiet lavede et ugeblad et opslag med folk, der gjorde noget så sært som at leve af deres meninger. Interviewet med mig var ok. Billedet viste min noget kortere navnebror. Og da jeg først i 90′erne var ansat på P3, sad jeg oppe i kantinen på Rosenørns Alle, da telefondamen meldte, at der var telefon til Torben Bille. Den kunne man så tage i nogle bokse for enden af kantinen. To mænd rejste sig: Torben Bille og Torben Bille. Det så ret spøjst ud, og vi endte med at dele en fadøl.

Han virkede lige så flink og omgængelig som den anden Torben Bille. Måske lidt mere sexet. Lidt.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    Torben Sangild4. december 2009 - 10:04

    Fantastisk! Så er det lidt kedeligere at have en fodboldspiller som navnebror.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top