Pas på jordbærplukkerne, Ellen

Kommentarer slået fra

Undskyld, men til daglig tænker jeg ikke over, at polske jordbærplukkere truer sammenhængskraften i Danmark. Jeg ved end ikke, hvor mange udlændinge der hver sommer hjælper med hovedingrediensen i det mest danske af alt, jordbær med fløde.

Det tror jeg heller ikke Ellen Trane Nørby ved. Eller også ved hun, at det er så få, at de slet ikke kan bruges som bevis på behovet for endnu en stramning i udlændinges adgang til de danske velfærdsydelser.

Det demoraliserende ved jordbærplukkerne skulle være, at de via sæsonarbejde har adgang til børnechecken. De polske plukkere får, forstod man, os til at tvivle på, om det er »værd at knokle for velfærdssamfundet.« Man skal yde for at kunne nyde, som Venstres nykårede politiske ordfører gentog, mens hun igen og igen slog fast, at partiet slet ikke havde stilling til sagen.

Det gjorde hun med den hårdnakkede seriøsitet, der altid har faldet hende lettere end smil. Hun smiler næsten kun på officielle fotos. På skærmen ser hun altid ud, som om hun knytter næverne under bordet.

Hun var i Deadline onsdag på grund af en lækket embedsmandsrapport om nye optjeningsprincipper for retten til de få såkaldte gratis ydelser, som ikke allerede er underlagt brugsbegrænsninger.

Jeg beklager den sproglige afsmitning, men det er tungt stof. Deadline og Martin Breums fortjeneste var, at både de politiske hensyn og den samfundsøkonomiske virkelighed trådte glasklart frem.

Breum trives i rollen som Djævelens advokat. Som sådan gik han i kødet på de indforskrevne eksperter, der ikke ser indvandringen som den trussel mod velfærdsstaten som statsministeren, Trane Nørby og Dansk Folkeparti ser stemmer i at mene. Over en tiårig periode var der indvandret 300.000. Mange? Ikke sammenholdt med en arbejdsstyrke på 2,8 mio. kom det fra Niels Ploug fra Danmarks Statistik. Og en del rejser jo den anden vej. Der er jo, som han sagde, tale om en dynamisk proces.

Heller ikke de tal eller det perspektiv anfægtede Ellen Trane Nørby. Jo, hun virker allerede som en garvet politisk ordfører.

Pressefoto fra www.folketinget.dk

Denne tv-anmeldelse kan også læses i lidt kortere form i dagens udgave af Politiken.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top